pátek 16. února 2018

Houstičky obzvláště vypečené, mandlové, bezlektinové

Po dlouhé době jsem měla něco jako pečivo a byla to lahoda. Jsem prostě pečivový typ. Je pravda, že mi chybí podstatně míň, než jsem čekala. Na druhou stranu, když jsem se zakousla, byla to slast! A myslím, že o víkendu budu péct znovu :) Recept jsem čerpala zde.

INGREDIENCE
1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
3 lžíce studeného másla
3 lžíce kokosového mléka
1 vejce

POSTUP
V jedné míse smíchtejte kokosové mléko s vejcem a rozkvedlejte. V druhé míse smíchtejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přidejte na kousky nakrájené máslo. V receptu se píše, že by mělo být studené - Honzovi nešlo zapracovat, takže dával na chvíli do mikrovlnky a mně se to pak spojilo jedna báseň. Po zapracování másla do sypkých ingrediencí přidejte vejce s kokosovým mlékem a vše řádně promíchejte. Z uvedeného množství vytvarujte čtyři dělové koule, dejte na plech a do trouby. Doporučuju držet se opravdu kulatého tvaru, během pečení si těsto "sedne", což můžete vidět i na mé výsledné fotce. Na kolik a jak dlouho péct Vám, bohužel, neprozradím. Moje plynová trouba značky Evka prostá jakékoli velikosti plamínků či stupňů peče buď hodně, nebo ještě víc. Každé pečení se tak stává novým dobrodružstvím (někdy spíš nervy drásajícím zážitkem). Houstičky jsem zkoušela s jahodovou marmeládou i s hemenexem, a byly výborné s obojím. Jen buďte opatrní, oproti běžnému pečivu drží hůř pohromadě a tak trochu se sypou....nicméně co se týče chuti, není jim co vytknout, je to nebe na jazyku :)


Žádné komentáře:

Okomentovat